I biblioteket kan du få vist alle bøger på én gang, eller vælge og få vist bøger delt op i e-bøger, lydbøger og Lyt&Læs øverst i biblioteket.

Der er grundlæggende to forskellige metoder til at fremsøge de relevante titler på tværs af e-bøger, lydbøger og Lyt&Læs i biblioteket:

  1. Fritekstsøgning

  2. Filtersøgning

1. Fritekstsøgning

I øverste højre hjørne af biblioteket finder du et forstørrelsesglas, hvis du trykker på dette fremkommer en søgelinie, hvor du kan fritekstsøge blandt alle de bøger du har adgang til i Maneno's bibliotek.

Med denne funktion kan du søge på titler, serienavn, forfatter, illustrator, forlag og alt mulig andet.

Søgefunktionen er "smart" så den forsøger selv at foreslå søgeord/sætninger, der matcher den søgestreng du er ved at skrive, ud fra hvad andre Maneno-brugere har søgt på tidligere. Når man benytter Fritekstsøgning, så ses der bort fra de filtre, man tidligere måtte have aktivteret i bibliotekets filterfunktion (se nedenfor).

2. Filtersøgning

I biblioteket finder du forskellige filtre, som kan hjælpe dig med at fastsætte det helt rigtige læseniveau til dit barn. Klik på filter-ikonet nederst på siden i biblioteket for at få præsenteret de forskellige filtre.

untitled.png

Du kan sorterer bøgerne efter kategori, sværhedsgrad, og type. Der er også et farvefilter som du kan slå til, for at sorterer alle de bøger fra som er for svære eller lette. Her på siden kan du læse mere om hvordan du bruger de forskellige filtre.

9.png

Søg med farvekoderne, som definerer sværhedsgraden af bogen

I menuen til venstre går du ind på biblioteket og klikker på 'filtre' nederst på skærmen. Klik på 'Sværhedsgrad' og vælg det niveau der passer til dit barns sværhedsgrad.

1.PNG

Farvefilteret er individuelt til det enkelte barn og beregnes hver nat på baggrund af den seneste læsning.

Blå bøger er bøger under dit barns nuværende læseniveau dvs. lette bøger.

Grønne bøger er de bøger der passer til dit barns nuværende niveau.

Gule bøger er bøger som ligger lidt over dit barns læseniveau og derfor er lidt udfordrende.

Røde bøger er bøger over dit barns læseniveau og altså bøger som dit barn skal have hjælp til at læse.

2.PNG

Søg på kategori

I 'kategori' vælger du de kategorier du ønsker at læse om.

1.PNG

Du ved når en kategori er valgt ved at det bliver et farvet billede i stedet for grå. For at se resultaterne klikker du på 'Se bøger' nederst på skærmen.

2.PNG

Avanceret filter

Under det avancerede filter findes endnu flere muligheder for at filtrere bibliotekets indhold.

Her kan man fx. filtrere biblioteket efter bøgernes længde opgjort i antal sider uanset hvor lidt eller hvor meget tekst der er på hver side:

  • Korte bøger: mindre end 40 sider

  • Mellemlange bøger: 40 til 100 sider

  • Lange bøger: mere end 100 sider

Vis læste bøger: I det avancerede filter kan du også vælge om du vil have skjult allerede læste bøger i biblioteket, eller om disse skal vises, så man kan nemt kan finde og genlæse en bog.

Vis kun bøger med opgaver tilknyttet: En anden populær mulighed, særligt for de yngste brugere, er at vælge kun at få vist de bøger, hvortil der er mulighed for at besvare en række forståelsesopgaver til bogen, når man har læst den færdig og derved optjene lidt ekstra diamanter.

Sorter efter anbefaling: Denne indstilling kan være nyttig, da den gør, at bøgerne i biblioteket bliver sorteret efter antallet af anbefalinger fra brugerens venner på Maneno.

Image-1.jpg

Sprog: Sidst men ikke mindst er det også i det avancerede filter, du kan vælge hvilket (eller hvilke) sprog du gerne vil have vist bøger for i biblioteket. Så hvis du udover dansk er interesseret i at læse bøger på fx engelsk, så er det her du kan til-/fravælge de forskellige sprog.

Nulstil alle filtre

Hvis du pludselig oplever at der ikke er nogen bøger i biblioteket, kan dette skyldes at der er aktiveret for mange filtre og søgningen er blevet for snæver. Prøv derfor at fjerne alle filtrene, undtagen "Dansk" og se om ikke bøgerne kommer tilbage. For at fjerne filteret igen, skal du blot klikke på 'Nulstil filtre'.

Føler du stadig at der er meget få bøger i biblioteket, selvom du kun har slået sprog filteret til, så kontakt os. Se de forskellige kontaktmuligheder her Kontakt Maneno

Fandt du dit svar?