Maneno Parent giver dig et overblik over dit barns læseudvikling samtidig med, at du kan oprette en læseplan til dit barn og sende opmuntrende beskeder og belønninger.

Maneno Parent kan benyttes fra alle enheder, hvad enten du er på computer, smartphone eller tablet. Hvis du endnu ikke har hentet forældre-app'en, så se hvordan du gør i artiklen Hvordan downloader jeg Maneno Parent?

Sådan kommer du i gang med Maneno Parent

Du skal bruge din forældrekonto (e-mailadresse og adgangskode) til at logge ind i app'en.

Kan du ikke huske din adgangskode, så klik på 'Glemt adgangskode' og få tilsendt en ny til din e-mailadresse.

Indtaster du dit barns brugernavn og adgangskode får du en fejlmeddelelse der beder dig om at bruge dit forældrelogin.

Når du er logget ind i app'en, ser du en oversigt over dit barns læsehistorik. Oversigten er lidt forskelligt udformet afhængigt af om du benytter IOS eller Android/PC-udgaven - men det er den samme information, som er tilgængelig i begge udgaver.

Læsehistorik: Webapplikation

Nedenstående billede viser, hvordan oversigten ser ud i webapplikationen. Her kan du se den seneste uges læseaktivitet for alle de børn der er tilknyttet din forældrekonto:

Læsehistorik: iOS

Nedenstående billede viser, hvordan oversigten over dit barns læsehistorik ser ud på iPhone og iPad. Du har mulighed for at klikke på cirklerne, for at få tallene præsenteret i grafer.

Har du flere børn tilknyttet din e-mailadresse, har du også mulighed for at skifte mellem børnene ved at klikke på profilbilledet øverst på skærmen.

Fælles for både iOS og webapplikationen

Den lille pil i højre side af skærmen er en genvej til nogle af de mange funktioner som Maneno Parent indeholder.

Klikker du på 'Beløn' har du mulighed for at belønne dit barn med opmuntrende beskeder eller ved at tildele ekstra diamanter.

Det er også muligt at skræddersy en læseplan der passer lige præcist til jeres familie. Man kan fx. vælge kun at have to faste læsedage om ugen og ændre det fra uge til uge.

Ønsker du helt at undgå at dit barn bliver nulstillet kan dette også gøres under 'Læseplan. Klik på den orange cirkel 'Overholdelse af læseplan' under 'Læsestatistik' for at få et overblik.

Skal I ud at rejse og ønsker at sætte læsningen på pause så fremdriften ikke nulstilles, kan dette gøres under 'Ferietilstand'.

Læser dit barn i en fysisk bog, kan du under 'Tilføj læsetid' indtaste de læste minutter i Maneno, så dragen fortsætter med at vokse og dit barn bliver belønnet for de minutter der bliver læst udenfor Maneno. Det er også muligt at scanne ISBN koden bag på bogen og derved få information om bogen læst ind i app’en automatisk.

Klikker du på 'Aktivitet' nederst på skærmen, kommer du til en oversigt, hvor du kan se hvilke dage dit barn har læst i Maneno. Den blå farve repræsenterer de dage, hvor barnet har læst de minutter der står i læsekontrakten eller mere. Dage med rød farve, har barnet ikke læst længe nok.

Klikker du på en af de dage, hvor der er blevet læst, vil du kunne se en udspecificering af hvilke bøger barnet har læst den pågældende dag, hvor mange sider der er blevet læst, læsehastigheden og hvor meget af bogen der er læst.

Under 'Indstillinger' nederst på skærmen har du mulighed for blandt andet at tilføje flere børn til din e-mailadresse eller at redigere i de oplysninger på allerede eksisterende børn.

For at tilknytte et andet barn til din e-mailadresse skal du klikke på 'Mine børn' og klikke på den grønne knap 'Tilføj barn'.

Herefter vælger du enten at oprette et barn med uni-login eller brugernavn og indtaster oplysningerne på barnet. Derefter skal du trykke på 'Abonnementer' nederst på skærmen og oprette et medlemskab, som giver mulighed for at læse i Maneno.

Du er altid velkommen til at kontakte os på [email protected], hvis du har spørgsmål.

Fandt du dit svar?