Maneno måler løbende dit barns læseniveau, men har du behov for at ændre læseniveauet på dit barns brugerprofil, så kan du gøre det under indstillinger:

IMG_A7A8DCD47F5A-1.jpeg

Her kan du under Læseniveau - flytte skyderen (circklen) under LIX tallet og samtidigt se, hvordan bøgerne i biblioteket farveinddeles. App'en vil fra tid til anden flytte skyderen opad, hvis den kan se, at dit barns læseniveau ændrer sig.

LIX tabellen

  • 0. Klassetrin: Lix 2-5

  • 1. klassetrin: Lix 5-10

  • 2. klassetrin: Lix 10-15

  • 3. klassetrin: Lix 15-20

  • 4. klassetrin: Lix 20-25

  • 5. klassetrin: Lix 25-30

  • 6. klassetrin: Lix 30-35

Indstillingen her påvirker således de bøger der bliver vist som udgangspunkt i biblioteket. Her vil den nemlig som udgangspunkt vise bøger der er markeret som grønne eller gule, med mindre du ændrer filtreringen i biblioteket. Farvekoderne er inddelt således:

Blå - Bøger, der er lette for dit barn at læse

Grønne - Bøger, der passer til dit barn læseniveau

Gul - Bøger, der udfordrer dit barns læsning

Rød - Bøger, der er for svære for dit barn at læse. Dem skal man som udgangspunkt holde sig fra - for at undgå, at barnet bliver de-motiveret af at læse en bog, der er for svær.

Uanset hvordan du har indstillet dit læseniveau, så kan du altid ændre biblioteket til at søge bøger frem i et specifikt læseniveau eller helt eksempelvis at filtrere de gule eller blå bøger fra.

Det gør du ved at klikke på filter knappen nederst i biblioteket. Dernæst kan du under sværhedsgrad indstille din filtrering. Filtreringen bliver gemt på din enhed, så du ikke skal ændre det igen med mindre du ønsker en anden filtrering.

IMG_4AB089DB8C46-1.jpeg

Her kan du filtrere på LIX ved at flytte på "skyderen" i hver sin ende af skalaen eller du kan klikke for farvekoderne for at tilføje/fjerne specifikke bøger.

Fandt du dit svar?