Gå til Maneno

Udgangspunktet i Maneno er, at dit barn får sin egen drage, som skal plejes og passes. Man plejer sin drage ved at læse for den. Konceptet er opbygget som et spil, hvor dit barn skal få dragen igennem en række forskellige udviklingsstadier. Til at starte med er det let af få dragen til at vokse, men det bliver langsomt sværere og sværere at få dragen til at vokse.

Dagligt læsemål

Spillets formål er at få børn til at læse fast hver dag.

Hvor mange minutter, der skal læses dagligt kan man som forældre styre ved at opsætte en læseplan for sit barn via vores forældre-app, Maneno Parent, som er gratis og kan hentes i App Store og Google Play Butikken. I læseplanen kan man udover minuttallet også angive hvike dage, der er læsedage. Det er således muligt at skræddersy en læseplan der passer lige præcist til jeres familie. Man kan fx. vælge kun at have to faste læsedage om ugen og ændre det fra uge til uge.

Overholder man ikke sin læseplan i flere læsedage i træk vil man opleve, at bjælken ved siden af dragen pludselig står på 0 dage igen. Det gør den når man ikke har passet sin drage ved at læse for den. Dermed er dens opsparede energi gået tabt. Ønsker du helt at undgå at dit barns fremdrift bliver nulstillet kan dette også gøres fra forældre-appen.

Læs mere om Maneno Parent HER.

Standard læseplan

Indtil der er lavet læseplan for barnet, gælder følgende standardplan afhængigt af hvilket klassetrin, der er angivet for barnet i Maneno. Med standardlæseplanen er alle hverdage (man-fre) læsedage:

Klassetrin

Dagligt læsemål

0. klasse

5 min.

1. klasse

10 min.

2. & 3.klasse

15 min.

4. klasse og opefter

20 min.

Klassetrin ikke angivet

15 min.

Dragestadier

Der er for nuværende 11 dragestadier. På introduktionssiden kan man altid se hvilket stadie man er nået til, og hvor mange dage man har læst ud af det samlede mål på vej til det næste dragestadie.

Dragestadier.png

I nedenstående tabel kan du se, hvor mange dage der, skal læses for at færdiggøre hver enkelt stadie.

Dragestadie

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Læsedage

0

+1

+5

+10

+20

+25

+30

+40

+50

+90

+200

Kumuleret

0

1

6

16

36

61

91

131

181

271

471

Guldmønter og diamanter

I tillæg til at man skal læse for at få sin drage til at vokse, optjener man guldmønter og diamanter hver gang man læser.

I Dragens Hule kan man til hver en tid se, hvor mange guldmønter og diamanter, man har optjent.

Dragenshule.PNG

Der er lidt forskellige regler for, hvordan man optjener guldmønter og diamanter:

Optjening af guldmønter:

Hver gang man læser optjener man guldmønter. Antallet af guldmønter man optjener afhænger dels af bogens sværhedsgrad sammenlignet med brugerens læseniveau og hvor langt tid man læser.

Optjening af guldmønter følger også dragens udviklingstadie. Der er således grænser for hvor mange guldmønter man kan optjene på et givent drage stadie. Derfor vil man opleve, at hvis man har været lang tid på samme drage stadie, så optjener man ikke længere point til sin drage. Først når man opnår et nyt drage stadie vil man optjene nye guldmønter.

Grænse for optjening guldmønter pr dragestadie står angivet nedenfor

Dragestadie

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Max antal mønter

6

66

216

526

836

1.146

1.456

1.766

2.076

2.186

I Dansestudio inde i Dragens Hule kan man købe forskellige danse fra de optjente mønter samt sende dansen til sine venner.

Optjening af diamanter:

Hver gang man har læst i 38 minutter optjener man en ny diamant. Diamanterne kan bruges til at ”købe” sjove ting til dragen i dragens hule, fx. nyt tøj og kæledyr.

Man får også diamanter, når man løser forståelsesopgaverne, som man kan finde bagerst i mange af de lettest læste bøger.

Endelig kan du som forældre tildele dit abrn en eller flere diamanter, fx hvis der er blevet læst ekstra meget i en periode.

Besvarede dette dit spørgsmål?