Med Maneno Teacher har du mulighed for at hjælpe dine elever med at skabe gode læsevaner og samtidig bevare læse motivationen. Udover at følge dine elevers læseaktiviteter, har du også mulighed for at opsætte en læsekontrakt og belønne dem med drage-emojis og diamanter.

I Maneno Teacher er skolens elever fordelt efter den klasse eleverne står angivet med i Maneno. Derfor er det en god idé at bede eleverne undersøge, at de har anført den rigtige klasse under menupunktet 'Indstillinger' og 'Personlige oplysninger' i læse-app'en.

Maneno Teacher er lavet, som det man kalder en webapplikation, hvilket betyder, at du kan bruge den på både IOS, Android og PC, og at den ikke skal installeres på din enhed - dog kan du nemt gemme et link til den på din enhed, så den altid er nem at hente. Maneno Teacher kan tilgås via dette link: teacher.maneno.dk

Klik ’Opret’ i bunden af skærmen og udfylde dine personlige informationer. Registreringskoden som skal udfyldes tilsidst er ’Testskole2018’.

Se vores demonstrationsvideo om hvordan du opretter dig i Maneno Teacher her.

Belønning, læseplan, ferietilstand og manuel læsetid

Ønsker du undervejs at belønne dine elever ved at tildele ekstra diamanter eller skrive en lille opmuntrende besked, kan dette gøres under 'Aktiviteter' ved at klikke på den grønne pil i højre side.

Herinde har du også mulighed for at skræddersy en læseplan som passer til den enkelte elev.

Ønsker du helt at undgå at dine elever bliver nulstillet kan dette også gøres under 'Læseplan'.

Læser dine elever i fysiske bøger i en periode og derved ikke har mulighed for at læse i Maneno biblioteket, kan du under 'Tilføj læsetid' indtaste de læste minutter i Maneno, så dragen fortsætter med at vokse og dine elever bliver belønnet for de minutter der også bliver læst udenfor Maneno.

Specificering af hvilke bøger eleverne har læst

Klikker du på 'Aktivitet' i menuen, kommer du til en oversigt, hvor du kan se hvilke dage eleven har læst i Maneno. Den blå farve repræsenterer de dage, hvor eleven har læst de minutter der står i læsekontrakten eller mere. Dage med rød farve, har barnet ikke læst længe nok.

mceclip1.png
mceclip2.png

Klikker du på en af de dage, hvor der er blevet læst, vil du kunne se en udspecificering af hvilke bøger eleven har læst den pågældende dag, hvor mange sider der er blevet læst, læsehastigheden og hvor meget af bogen der er blevet læst.

Fandt du dit svar?