Nu kan dit barn læse med deres læsemakker på Maneno

Lad ikke det ikke komme an på Corona eller geografi. Med Maneno’s nye Læsemakker funktion kan børn læse deres ynglingsbøger sammen uanset, hvor langt de er fra hinanden forudsat at begge har Maneno Premium eller Famlie medlemskab, samt benytter Maneno fra en iPad *)

Hvad er læsemakkere?

Fysisk afstand og karantæne er ikke længere en forhindring. Læsemakkere i Maneno giver jer en virtuel læsestue, hvor børn kan pinge deres venner op og læse højt for hinanden.

Når man læser en bog med sin læsemakker sørger Maneno for at I altid er på samme side, hjælper jer med at skiftes til at læse, og andre smarte ting.

Ping til din læsemakker på Maneno

Med det Makkerlæsning i Maneno kan dit barn nu pinge sine venner, så de kan læse en bog sammen. Makkerlæsning findes i vennelisten. Her kan dit barn vælge op til 3 venner samtidig, som skal læse sammen.

Vælg en bog

Når opkaldet er gået igennem, vil i blive mødt af nogle vejledninger, og endelig kommer både dit barn dig ind i et særligt bibliotek, hvor de sammen skal finde en bog at læse.

De kan hver især foreslå en bog ved at trykke på én, trykke ”vælg”. Den vil dukke op på din læsemakkers skærm, som så selv skal trykke på den og trykke ”vælg”. Alle læsemakkere kan foreslå en bog, men de skal vælge den samme titel før de kan begynde at læse.

Inde i bogen

Når dit barn og læsemakkeren har valgt den samme bog bliver de mødt af et skærmbillede der viser hvor langt de er med at downloade bogen, indtil de kommer ind i selve bogen, hvor de finder følgende:

1. Læg på. Afslut opkaldet og forlad bogen.

2. Slå din mikrofon fra hvis nødvendigt.

3. Tur-funktion. Når man trykker her vil Maneno skiftevis vælge hvem af børnene, der læser højt, og hvem der lytter. Tryk på knappen igen for at stoppe tur-funktionen.

4. Når man trykker her vil Maneno udfordre én af børnene til at læse højt på en sjov måde.

Afslut og nyt opkald

Når en bog er færdiglæst, åbner statistik skærmen hvor børnene får jeres belønning, og hvor børnene til sidst skal lægge på for at afslutte opkaldet og forlade bogen.

Hvis dit barn gerne vil læse endnu en bog med sin læsemakker, skal de ringe hinanden op igen på samme måde som første gang

*) Det med småt

Makkerlæsning er stadig en ny funktionalitet, som indtil videre kun er færdigudviklet og frigivet til brug på iPads. Men vi arbejder på højtryk på at frigive den til Android og iPhones snarest muligt.

Vi forbedrer og videreudvikler også løbende på den udgave af Makkerlæsning, der er tilgængelig til iPads. Derfor kan der forekomme visse uregelmæssigheder. Hvis I støder på tekniske eller andre problemer vil vi meget gerne høre fra dig på support@maneno.dk.

Makkerlæsning er af tekniske og rettighedsmæssige grunde forbeholdt Maneno brugere med Premium eller Familie-medlemskab, og kan derfor ikke benyttes af brugere med adgang alene via Skolelicens eller Nota-medlemskab.