Her kan du læse hvordan dit barn deltager i en Kahoot!

Deltager dit barn via…

1. … Kahoot-hjemmesiden på en smartphone, en tablet eller en computer?

2. … Maneno-appen på en iPad?

3. … Kahoot-appen på en smartphone eller en tablet?

1. Sådan deltager dit barn via Kahoot-hjemmesiden

• For at dit barn kan angive sine egne svar på en enhed, er det nødvendigt med to enheder for samtidig at følge Maneno live-quizzen. Én enhed til Maneno live-quizzen og én enhed til dit barns egene svar.

• Hvis dit barn ønsker at deltage i en Kahoot via Kahoot-hjemmesiden, skal han/hun først ind på hjemmesiden kahoot.it. Dette kan gøres fra en smartphone, en tablet eller en computer. Internetadgang er nødvendigt.

• Maneno live-quizzen kan findes på Maneno læseappen, eller på YouTube. Her er et link til Manenos YouTube-kanal: Maneno YouTube kanal

• Her kommer der en farverig side frem, hvor dit barn skal indtaste et ’Game pin’. Dette nummer bliver annonceret i live-streamen via YouTube. Herefter klikker dit barn ’Enter’.

• Nu skal dit barn oprette et brugernavn til dagens Kahoot. Alle deltagerne kan se navnet på skærmen.

• Undervejs skal dit barn sidde klar med enheden (smartphone, tablet eller computer).

• Maneno stiller spørgsmål og præsenterer svarmuligheder, og dit barn skal angive sine svar fra egen enhed.

• Der kommer muligvis forskellige typer spørgsmål. Ikke alle spørgsmål giver lige mange point. Desto hurtigere svaret bliver angivet, desto højere er antallet af point.

• Dit barn kan undervejs følge sine point og sammenligne med de andre børns point.

2. Sådan deltager dit barn via Maneno-app’en på en iPad

• Hvis dit barn ønsker at deltage i en Kahoot via Maneno-appen, skal han/hun anvende en Apple iPad med adgang til Maneno-appen. Internetadgang er nødvendigt.

• På introduktionssiden viser Kahoot-quizzen sig. Klik på banneret og nederst på siden er både et vindue med YouTubevideoen og et vindue med adgang til Kahoot.

• Her er der en farverig side, hvor dit skal indtaste det ’Game pin’, som er angivet i live-quizzen. Herefter klikker han/hun ’Enter’.

• Nu skal dit barn oprette et brugernavn til dagens Kahoot. Alle deltagerne kan se navnet på skærmen.

• Maneno stiller spørgsmål og præsenterer svarmuligheder, og dit barn skal angive sine svar på iPaden.

• Der kommer muligvis forskellige typer spørgsmål. Ikke alle spørgsmål giver lige mange point. Desto hurtigere svaret bliver angivet, desto højere er antallet point.

• Dit barn kan undervejs følge sine point og sammenligne med de andre børns point.

3. Sådan deltager dit barn via Kahoot app’en

• For at dit barn kan angive sine egne svar på en enhed, er det nødvendigt med to enheder for samtidig at følge Maneno live-quizzen. Én enhed til Maneno live-quizzen og én enhed til dit barns egene svar.

• Hvis dit barn ønsker at deltage i en Kahoot via Kahoot-appen, skal han/hun downlaode Kahoot-appen (den er gratis). Dette kan gøres fra en smartphone eller en tablet. Internetadgang er nødvendigt.

• Maneno live-quizzen kan findes på YouTube eller på Maneno læseappen. Her er et link til Manenos YouTube-kanal: Maneno YouTube kanal.

• Nederst i midten på skærmen klikker dit barn på ’Enter PIN’.

• Herfra kommer der en farverig side frem, hvor dit skal indtaste det ’Game pin’, som er angivet i Maneno Kahooten. Herefter klikker han/hun ’Enter’.

• Nu skal dit barn oprette et brugernavn til dagens Kahoot. Alle deltagerne kan se navnet på skærmen.

• Undervejs skal dit barn sidde klar med de to enheder: En enhed til live-quizzen for at høre svar og svarmuligheder og en smartphone eller en tablet til egne svar).

• Maneno stiller spørgsmål og præsenterer svarmuligheder, og dit barn skal angive sine svar fra egen enhed.

• Der kommer muligvis forskellige typer spørgsmål. Ikke alle spørgsmål giver lige mange point. Desto hurtigere svaret bliver angivet, desto højere er antallet point.

• Dit barn kan undervejs følge sine point og sammenligne med de andre børns point.